Απολογισμός βιβλιοπαρουσίασης "Βλέπεις, ξένε μου φίλε, ότι δεν λησμονώ τα τραγούδια"

ShareThis
Δημοσίευση: 30-03-2023 15:16 | Προβολές: 699
image

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2023 στην Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Βλαγκόπουλου, Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, «"Βλέπεις, ξένε μου φίλε, ότι δεν λησμονώ τα τραγούδια": Από τον Haxthausen στον Vinée ή Εκατό χρόνια δυτικοευρωπαϊκού βλέμματος στο ελληνικό δημοτικό τραγούδι"» (Αθήνα: Edition Orpheus/ Ωδείον Αθηνών, 2022).

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Κώστας Καρδάμης (Αναπλ. Καθγητής ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου) και ο κ. Βασίλης Λέτσιος (Επίκουρος Καθηγητής ΤΞΓΜΔ Ιονίου Πανεπιστημίου). Επίσης, διαβάστηκε η παρέμβαση για το βιβλίου του κ. Αλέξη Πολίτη (Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης), η οποία είχε εκφωνηθεί στην αντίστοιχη βιβλιοπαρουσίαση στο Ωδείο Αθηνών.

Στο μουσικό μέρος, η μεσόφωνος Ελισσώ Ντάβλη (φοιτήτρια του ΤΜΣ) και η Αθηνά Φυτίκα (Καθηγήτρια ΤΜΣ) ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο αποσπάσματα από τις συλλογές του βιβλίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Βλαγκόπουλος.

Ευχαριστούμε το κοινό που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, αλλά και όλους/όλες όσοι/ες συμμετείχαν στην οργάνωσή της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στο  Τμήμα Μουσικών Σπουδών για την οπτικοακουστική υποστήριξη της εκδήλωσης.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας