Ανακοίνωση για τις ακροάσεις του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογία της Μουσικής

ShareThis
Δημοσίευση: 04-04-2023 11:47 | Προβολές: 487
Έναρξη: 04-04-2023 |Λήξη: 06-05-2023
[Έληξε]

Την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023, από τις 11:00 έως τις 17:00 στο Κτήριο του Τμήματος, θα πραγματοποιηθούν οι ακροάσεις για όσες φοιτήτριες και όσους φοιτητές επιθυμούν να πραγματοποιήσουν διπλωματική εργασία στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής κατά το ερχόμενο έτος.

Για μεγαλύτερη ευκολία όλων στις 11:00-11:30 θα σας δοθεί σε γραπτή μορφή ένα παιδαγωγικό σενάριο (πρόβλημα) ώστε να έχετε μισή ώρα στη διάθεσή σας να σκεφτείτε και να γράψετε συνοπτικά (σε λίστα) τα πιθανά βήματα που θα ακολουθούσατε στην τάξη. Στη συνέχεια, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε και στο προφορικό μέρος, με τραγούδι της επιλογής σας και μία εκ πρώτης όψεως φωνητική ανάγνωση ενός άλλου τραγουδιού.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, παρακαλείσθε να προσθέσετε το όνομά σας στην αντίστοιχη ώρα που σας βολεύει να έρθετε για την προφορική σας ακρόαση:

https://docs.google.com/document/d/17TZ85jyHyfHFVBeN79lGHe2y1bzDvektz2Px4c-dt7M/edit?usp=sharing

Οι φετινές ακροάσεις αφορούν κυρίως όσες και όσους θα έχουν ολοκληρώσει τα υποχρεωτικά και προαπαιτούμενα μαθήματα έως την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, και επιθυμείτε να αναλάβετε διπλωματική την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Συγκεκριμένα, η ακρόαση θα περιλαμβάνει:

  1. Τραγούδι της επιλογής του φοιτητή/της φοιτήτριας και συνοδεία σε αρμονικό όργανο (πιάνο, κιθάρα, γιουκαλίλι, κλπ.)
  2. Τραγούδι με εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (prima vista)
  3. Ένα παιδαγωγικό σενάριο (πρόταση για αντιμετώπιση ενός ζητήματος παιδαγωγικής φύσης στην τάξη)

Η επιτροπή θα λάβει υπόψη της συμπληρωματικά με τα παραπάνω τα εξής:

  1. Την αξιολόγηση κάθε φοιτητή/φοιτήτριας από την πρακτική του/της άσκηση σε σχολεία
  2. Μ.Ο. μαθημάτων κατεύθυνσης όσων μαθημάτων έχουν ολοκληρωθεί ως την ημέρα ακρόασης από τα παρακάτω: Μουσική Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη, Παιδαγωγικά Ι, Διδακτική μεθοδολογία της μουσικής, Μουσική στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Μουσική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Εισαγωγή στην Ψυχολογία της Μουσικής, Εκπαιδευτική Ψυχολογία της μουσικής, Πιάνο για μουσικοπαιδαγωγούς Ι, ΙΙ, III, IV, Χορωδία για μουσικοπαιδαγωγούς Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα mitsiako@gmail.com, dionyssiou@gmail.com, και e_ioanna@otenet.gr.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους,

Οι διδάσκουσες,

Μίτσυ Ακογιούνογλου

Ιωάννα Ετμεκτσόγλου

Ζωή Διονυσίου


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας