Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εντάσσεται στα eDiplomas

ShareThis
Δημοσίευση: 06-04-2023 14:08 | Προβολές: 6540
image

Κάθε κάτοχος πτυχίου του Ιονίου Πανεπιστημίου μπορεί πλέον, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του στο TAXISnet, να παραχωρήσει άδεια σε ένα φορέα (δημόσιο οργανισμό ή εταιρεία) να λάβει πληροφορίες για τους τίτλους των σπουδών του.

Πρόκειται για την υπηρεσία eDiplomas του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου GUnet, στην οποία μόλις εντάχθηκε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και είναι πλήρως λειτουργική από τις 15 Μαρτίου. Στην υπηρεσία βρίσκονται διαθέσιμοι 9.250 μηχανογραφημένοι προπτυχιακοί τίτλοι σπουδών που αφορούν στο σύνολο των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιδρύματος, με ημερομηνία κτήσης πτυχίου από το έτος 1998 έως σήμερα. Αφορά επίσης τους τίτλους σπουδών που θα εκδίδονται από το Ίδρυμα εφεξής.

Σταθερά στην πρωτοπορία, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα 9 εκ των συνολικά 24 Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που έχουν συνδεθεί με την νέα δικτυακή πλατφόρμα βεβαίωσης κτήσης τίτλου σπουδών ΑΕΙ, eDiplomas. Η πλατφόρμα καθιστά τη διαδικασία υποβολής και βεβαίωσης του τίτλου σπουδών απλή και γρήγορη για τον κάτοχο αλλά και για τον φορέα, και ταυτόχρονα επιχειρείται η εξάλειψη του φαινομένου των πλαστών και παραποιημένων τίτλων.

Η υπηρεσία αντλεί τα στοιχεία των τίτλων απευθείας από τα συστήματα διαχείρισης φοιτητολογίων των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και χρησιμοποιώντας τεχνολογίες κρυπτογράφησης και ψηφιακής υπογραφής εξασφαλίζει τόσο την προστασία των προσωπικών στοιχείων του πολίτη, όσο και την αυθεντικότητα των παρεχόμενων στοιχείων.

Η υπηρεσία υλοποιήθηκε από το Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων της Διεύθυνσης και μπορείτε να την επισκεφθείτε στον σύνδεσμο: https://ediplomas.gr/


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ομάδα debate Ιονίου Πανεπιστημίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Δημοσίευση: 11-01-2024 22:17 | Προβολές: 3965
Έναρξη: 11-01-2024 |Λήξη: 31-01-2024
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας