Υποτροφίες για Έλληνες για μεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά

ShareThis
Δημοσίευση: 14-05-2023 20:31 | Προβολές: 2805

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά (THI Canada) ξεκινά ένα πρόγραμμα υποτροφιών για Έλληνες φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στον Καναδά. Το THI Canada, ένας φιλανθρωπικός οργανισμός με έδρα τον Καναδά, θα απονείμει δύο υποτροφίες των $10.000 Καναδικών δολαρίων έκαστη για φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια της υποτροφίας, και έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Master) σε Καναδικό πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Η THI Canada θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Υποτροφιών στις 10 Μαϊου 2023 σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα, σε μια δεξίωση που παραθέτει η Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Anna-Karine Asselin. Όπως δήλωσε η πρέσβης Asselin: «Το πρόγραμμα υποτροφιών του THI Canada είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που θα επιτρέψει στους Έλληνες φοιτητές να γνωρίσουν το παγκοσμίας φήμης Καναδικό εκπαιδευτικό σύστημα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με έναν πλούτο γνώσεων και τεχνογνωσία.» 

Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν σε υποδειγματικούς φοιτητές μεταπτυχιακών σπουδών με πάθος για το αντικείμενο που σπουδάζουν. Προτεραιότητα θα δοθεί σε φοιτητές με ειδικότητες σε τομείς σπουδών που είναι σε υψηλή ζήτηση στο εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα, σε τομείς καινοτόμων τεχνολογιών, ή σε ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της χώρας.

Προκειμένου το πρόγραμμα να συνεισφέρει στις προσπάθειες αναστροφής του brain-drain, προτεραιότητα θα δοθεί σε φοιτητές που σκοπεύουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Το THI Canada σκοπεύει επίσης να συνεργαστεί με οργανισμούς στην Ελλάδα και τον Καναδά για να προσφέρει μετεκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία σε φοιτητές που επιστρέφουν στην Ελλάδα για να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Η Tula Alexopoulos, Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης του THI Canada, ελπίζει ότι «Το Πρόγραμμα Υποτροφιών θα κινήσει το ενδιαφέρον για τα εξαιρετικά πανεπιστημιακά προγράμματα του Καναδά και θα ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Καναδά και Ελλάδας. Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους Έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν στον Καναδά και να τους δώσουμε ευκαιρίες να διαμορφώσουν το μέλλον της Ελλάδας.»

Για την υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Υποτροφιών του THI Canada, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, να έχουν γίνει δεκτοί σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα πανεπιστημίου του Καναδά και να κατέχουν τουλάχιστον 8/10 μέσο όρο βαθμολογίας από προπτυχιακό πανεπιστημιακό πρόγραμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και για να υποβάλετε αίτηση, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της THI Canada.

Ποιοι είμαστε:
Το The Hellenic Initiative Canada ιδρύθηκε το 2016 ως μέλος του παγκόσμιου The Hellenic Initiative με σκοπό την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Αποστολή του THI Canada είναι να κινητοποιήσει τη γενναιοδωρία των Ελληνοκαναδών και των Φιλελλήνων για την υποστήριξη προγραμμάτων που ανακουφίζουν τη φτώχεια παρέχοντας τρόφιμα και άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, παρέχουν υπηρεσίες υγείας και προωθούν την παιδεία και την κατάρτιση δεξιοτήτων.
Για να μάθετε περισσότερα για το The Hellenic Initiative Canada, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.thehellenicinitiative.ca

Στοιχεία επικοινωνίας
Natasha Bourliaskou, The Hellenic Initiative Canada
info@ca.thehellenicinitiative.org
+1 (416) 372-7324


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας