Εορτασμός των 30 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ)

ShareThis
Δημοσίευση: 15-05-2023 13:02 | Ενημέρωση: 22-05-2023 17:35 | Προβολές: 3066
Έναρξη: 01-06-2023 |Λήξη: 03-06-2023
[Έληξε]
gr  pdf.png  Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Mέγεθος: 696.96 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Επετειακή τριήμερη εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) (1-3 Ιουνίου 2023)

Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών,

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1-3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Tο Tμήμα Mουσικών Σπουδών λειτουργεί στην Kέρκυρα από τον Oκτώβριο του 1992 (ακαδημαϊκό έτος 1992-1993) και αυτό το ακαδημαϊκό έτος (2022-2023) συμπληρώνει και γιορτάζει τα τριάντα χρόνια της πολυδύναμης παρουσίας του στον ελληνικό χώρο, ενός ιδεώδους και μοναδικού συνδυασμού Πανεπιστημίου και Μουσικής Ακαδημίας, με σειρές από εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πολύπλευρη επιστημονική και καλλιτεχνική φυσιογνωμία του.Έδρα μας η Κέρκυρα, ένα νησί με μεγάλη πολιτιστική παράδοση, λίκνο της Νεοελληνικής Μουσικής.

Ήδη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σειρά εκδηλώσεων, με αφετηρία τον Μάϊο 2022, οι οποίες έδωσαν σάρκα και οστά τους στόχους μας:

να δώσουμε μια μεγάλη δημιουργική ανάσα ζωντανής μουσικής ερμηνείας που έλειψε κατά τη διάρκεια της διετούς καταναγκαστικής εσωστρέφειας της πανδημίας.

να αναδείξουμε τις ποικίλες πλευρές της δυναμικής καλλιτεχνικής μας παρουσίας με συνοδοιπόρους σε κάθε βήμα τους φοιτητές μας οι οποίοι έδωσαν και δίνουν το δυναμικό παρόν τους στις συναυλίες μαζί με τους καθηγητές τους.

να κάνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο δημιουργικό ταξίδι στον απέραντο κόσμο της μουσικής, κάτι που επισφράγισε η μεγάλη και ένθερμη ανταπόκριση του Κερκυραϊκού –και όχι μόνο- κοινού.

να προβάλλουμε την έρευνα των Μουσικών Επιστημών του τμήματός μας, όπως και της σύνδεσής της με τη μουσική πράξη με την σύμπραξη καθηγητών, φοιτητών και αποφοίτων μας. Είμαστε άλλωστε περήφανοι που πολλοί απόφοιτοί μας διδάσκουν ήδη σε Α.Ε.Ι. της Ελλάδας, της υπόλοιπης Ευρώπης και των Η.Π.Α., όπως και για τις διακρίσεις που  λαμβάνουν κάποιοι από αυτούς στους τομείς της μουσικής ερμηνείας, της σύνθεσης και της έρευνας.

να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία με σημαντικούς ιστορικούς, μουσικούς και ευρύτερα καλλιτεχνικούς φορείς της Κέρκυρας, αρχής γενομένης με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, την Αναγνωστική Εταιρεία, τις Φιλαρμονικές Εταιρείες Κέρκυρας, τον Καθολικό Ναό Duomo, το Αχίλλειο Ανάκτορο, κοκ.

Το τελευταίο επετειακό τριήμερο αποτελεί το αποκορύφωμα όλων αυτών των εκδηλώσεων. Βασικός στόχος είναι η προβολή του ερευνητικού, καλλιτεχνικού και διδακτικού έργου του Τμήματος, όπως και ο φοιτητοκεντρικός χαρακτήρας του.  Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμπράξουν ουσιαστικά καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοί μας.

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις του Επετειακού Τριημέρου των 30 χρόνων λειτουργίας του τμήματός μας οι οποίες ελπίζουμε να αναδείξουν  τον πολυδύναμο χαρακτήρα του τμήματός μας στην ολότητά του αλλά και να αποτελέσουν εναύσματα για δημιουργική σκέψη και ακρόαση!

Τις εκδηλώσεις του Επετειακού Τριημέρου που θα πραγματοποιηθούν στην Ιόνιο Ακαδημία μπορείτε να παρακολουθείτε και διαδικτυακά.

Ο σύνδεσμος για το Youtube είναι

https://www.youtube.com/c/IonianUniversityNoc

Η Πρόεδρος του Τ.Μ.Σ. 
Καθηγήτρια Αναστασία Σιώψη


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Συναυλία Μελοποιημένης Ποίησης
Δημοσίευση: 28-03-2024 14:21 | Προβολές: 129
Έναρξη: 28-03-2024 |Λήξη: 04-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας