Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 04-08-2023 15:24 | Προβολές: 1043
image

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω τα αποτελέσματα των φετινών εισαγωγικών στο τμήμα μας (Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου). Σύμφωνα με τις βάσεις  είμαστε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών με τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση εισαγωγής, από τα πέντε συνολικά τμήματα στην Ελλάδα, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Αυτό δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι δύο κορυφαίες επιλογές τμημάτων είναι αυτές των τμημάτων του ΠΑΜΑΚ (κεντρικό πανεπιστήμιο), το οποίο έχει τετραετείς σπουδές, και του Ιονίου (περιφερειακό πανεπιστήμιο) το οποίο έχει πενταετείς σπουδές και χορηγεί ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Η επιτυχία μας αυτή, παρά το γεγονός ότι ανήκουμε σε περιφερειακό πανεπιστήμιο, είναι προϊόν πολλής, συστηματικής και υπεύθυνης δουλειάς των τριάντα χρόνων που αναπτύσσεται το τμήμα μας (από το 1992).

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπήρξε το τρίτο που ιδρύθηκε στη χώρα και εκείνο που πρωτοστάτησε στη δημιουργία και θεσμοθέτηση πανεπιστημιακών σπουδών μουσικής εκτέλεσης και μουσικής δημιουργίας. Παράλληλα στο ίδιο υψηλό επίπεδο ανέπτυξε και διατηρεί τους τομείς της μουσικής επιστήμης, παιδαγωγικής και μουσικής τεχνολογίας.

Στα 30 χρόνια της λειτουργίας του το ΤΜΣ έχει κατακτήσει και διατηρεί μία εξαιρετική φήμη ως το πιο αναγνωρίσιμο Ελληνικό ανώτατο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στο εξωτερικό, όπως άλλωστε πιστοποιεί η έκθεση της διεθνούς επιτροπής αξιολόγησης από την ΕΘΑΑΕ (Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης) για το τμήμα μας με ισχύ πέντε ετών (17/3/2023 έως 16/3/2028). Η φήμη αυτή έχει κατακτηθεί χάρη στο μοναδικό επίπεδο του καλλιτεχνικού και επιστημονικού έργου που παράγεται το εύρος των διεθνών συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί, το υψηλής αξίας ακαδημαϊκό προσωπικό και κυρίως χάρη στον πλέον αδιάψευστο δείκτη αξίας κάθε ιδρύματος: το εξαιρετικό επίπεδο των αποφοίτων του και τις πολλές και εντυπωσιακές επαγγελματικές τους επιτυχίες.

Το ότι η ιστορική αυτή εξέλιξη στο χώρο της μουσικής σε ακαδημαϊκό επίπεδο επιτεύχθηκε στην Κέρκυρα έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η Κέρκυρα είναι ένας τόπος που περιβάλλεται από μουσική. Η μουσική παράδοση όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και όλων των Ιονίων νήσων, είναι ίσως η πλουσιότερη από όλα τα άλλα μέρη στη Νεότερη Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά τους ιστορικούς μουσικούς και ευρύτερα καλλιτεχνικούς φορείς της Κέρκυρας για την σημαντική υποστήριξη μέσα από τη σύναψη, διατήρηση και ανάπτυξη στενών καλλιτεχνικών και ερευνητικών δεσμών με το τμήμα μας και, γενικότερα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.   

Καλωσορίζουμε με πολλή αγάπη τους πρωτοετείς φοιτητές μας και ευχόμαστε ολόψυχα να κάνουν μια δημιουργική νέα αρχή στη ζωή τους! Εμείς οι καθηγητές θα είμαστε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν τη δική τους πορεία προς την αυτογνωσία μέσα από τη διαδρομή τους στον απέραντο κόσμο της μουσικής.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!
Αναστασία Σιώψη, Καθηγήτρια,
Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ομάδα debate Ιονίου Πανεπιστημίου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Δημοσίευση: 11-01-2024 22:17 | Προβολές: 4120
Έναρξη: 11-01-2024 |Λήξη: 31-01-2024
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας