Αποτίμηση της επίσκεψης Καθηγητών του Πανεπιστημίου του Kentucky

ShareThis
Δημοσίευση: 23-10-2023 10:51 | Προβολές: 298
Έναρξη: 23-10-2023 |Λήξη: 30-11-2023
[Έληξε]
image

Αποτίμηση της επίσκεψης Καθηγητών του Πανεπιστημίου του Kentucky

(University of Kentucky (UK), Lexington, Kentucky, USA)

στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

στα πλαίσια έναρξης Διμερούς Συμφωνίας των δύο Πανεπιστημίων

16-20 Οκτωβρίου 2023

Την εβδομάδα από 16 έως 20 Οκτωβρίου οκτώ μέλη του διδακτικού προσωπικού του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Kentucky (University of Kentucky (UK), Lexington, Kentucky, USA), μας τίμησαν με την επίσκεψή τους η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έναρξης διμερούς σχέσης ανάμεσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και σε αυτό. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κέρκυρα, οι προσκεκλημένοι καθηγητές έδωσαν σεμινάρια, πραγματοποίησαν master classes και εργαστηριακά μαθήματα, έδωσαν διάλεξη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και συναυλία την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023. Τέλος, δόθηκε μια καταληκτική συναυλία καθηγητών και φοιτητών την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023.

Η οργάνωση της επίσκεψης και των δραστηριοτήτων συντονίστηκε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και υποστηρίχθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας  πραγματοποιήθηκαν  πολλές δραστηριότητες στις οποίες οι φοιτητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ενεργή αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες καθηγητές, επωφελούμενοι στο έπακρο από τις συναρπαστικές προοπτικές που προσέφεραν η διδακτική εμπειρία και η ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική γνώση τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ίδια χρονική περίοδο μας επισκέφτηκε μέσω Erasmus+ ο εξαίρετος Καθηγητής Βιολιού και Βιόλας Fabrizio Scalabrin, Concervatorio di Musica, Padova, Italia, ο οποίος δίδαξε βιολί και βιόλα και συμμετείχε στην καταληκτική συναυλία.

Το βράδυ της Τετάρτης, οι διαλέξεις της Dr. Jennifer Cambpell και του Dr. Ben Arnold σχετικά με τη μουσική και τη διπλωματία, όπως και με τη μουσική και τον πόλεμο, υπογράμμισαν μια ελπίδα ή ένα όνειρο, που η μουσική μπορεί ή πρέπει να διατηρήσει στο μυαλό μας:

το όνειρο ενός ειρηνικού κόσμου χωρίς επιθετικότητα και συγκρούσεις, όπως και την ιδέα ότι η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να μας φέρει όλους κοντά παρά τις οποιεσδήποτε διαφορές μας.

Η μουσική μας έφερε όλους κοντά αυτές τις μέρες. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά καθηγητών και φοιτητών, θέτοντας τις βάσεις για μια γόνιμη και μακρόχρονη διμερή συνεργασία μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου του Kentucky.

 

Η Πρόεδρος του ΤΜΣ

Καθηγήτρια Αναστασία Σιώψη


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ
Δημοσίευση: 03-11-2023 14:10 | Προβολές: 233
Έναρξη: 03-11-2023 |Λήξη: 05-11-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας