Συναυλίες Πιάνου - Στιγμές και Στίγμα

ShareThis
Δημοσίευση: 28-11-2023 08:17 | Προβολές: 266
Έναρξη: 28-11-2023 |Λήξη: 03-12-2023
[Έληξε]
image

Ο πιανίστας και καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Λάμπης Βασιλειάδης, συναντά ξανά δύο παλιούς αποφοίτους, ολοκληρωμένους πλέον πιανίστες, τον Ανδρέα Ξενόπουλο και την Εβίτα Μανιατοπούλου.
Σε δύο μοναδικές στιγμές την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, παρουσιάζεται στο κερκυραϊκό κοινό το στίγμα : συναίσθημα και ερμηνεία που επιτρέπει τη βαθύτερη ανάγνωση μουσικών κειμένων συνδυάζοντας έτσι σε συμβολικό επίπεδο τη ζωή με τη μουσική.

Οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις του Λάμπη Βασιλειάδη βαθαίνουν προς το ρεπερτόριο του 19ου αιώνα. Η 2η σονάτα του Schumann, οι “Συμφωνικές σπουδές” και το “Καρναβάλι” που θα ακούσουμε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, υπόσχονται μια συναυλία με εκρηκτικά συναισθήματα και ερωτικό πάθος.

Την Παρασκευή θα ακολουθήσει η συναυλία των αποφοίτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επίκεντρο τον ταλαντούχο μουσικό Ανδρέα Ξενόπουλο σε έργα Sibelius και Beethoven και την εκρηκτική Εβίτα Μανιατοπούλου σε έργα Beethoven. Αυτή η συναυλία αποτελεί μια εορταστική στιγμή για τους αποφοίτους, που θα μοιραστούν το ταλέντο και την αγάπη τους για τη μουσική με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για  αυτούς που πραγματικά θέλουν να απολαύσουν στιγμές μουσικές με το ιδιαίτερο στίγμα του Ιονίου.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας