ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 2024

ShareThis
Δημοσίευση: 05-06-2024 08:50 | Προβολές: 368
Έναρξη: 05-06-2024 |Λήξη: 13-07-2024
[Σε Εξέλιξη]
image
ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 2024
8 – 12 Ιουλίου 2024
Τμήμα Μουσικών Σπουδών – Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών
Εργαστήριο
Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών [ΕΡΗΜΕΕ]
Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Κέρκυρα

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και το Φεστιβάλ Ηχητικών Τεχνών διοργανώνονται σε διάφορες μορφές από το 2004, αποτελώντας την κορύφωση των ετήσιων δράσεων του Εργαστηρίου Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών (ΕΡΗΜΕΕ) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σε όλα αυτά τα χρόνια, η Ακαδημία και το Φεστιβάλ φιλοξένησαν καταξιωμένους μουσικούς και εκπαιδευτικούς (Curtis Roads, Trevor Wishart, Denis Smalley, Simon Emmerson, Joel Chadabe, Jonty Harrison, Annette Vande Gorne, John Richards, Leigh Landy, Esther Lamneck, Rodrigo Sigal, Ricardo Climent, Nic Collins, Elainie Lillios, Scot Wilson, John Young, Simon Atkinson, Julio d’Escrivan, Jose-Manuel Berenguer, Andrew Bentley, Gregorio Jimenez Paya, Julian Elvira και άλλους) αλλά και πρωτοπόρους νέους καλλιτέχνες με καινοτόμα δράση.

Κατά τη διάρκειά τους συνδιοργανώθηκαν συναυλίες και ανταλλαγές με διεθνή φεστιβάλ όπως τα Espace du Son International Festival (Βέλγιο), New York City Electroacoustic Music Festival (NYCEMF) και Sounds Around Me Festival (Αυστρία).

Φιλοδοξία μας ήταν – και παραμένει – η σύζευξη των σύγχρονων ηχητικών τεχνών με την τεχνολογία αιχμής, ο πειραματισμός στα μέσα και στην αισθητική, η συνύπαρξη του ακαδημαϊκού προτύπου με την παιγνιώδη διάθεση του αυτοσχεδιασμού. Εξού και ο φετινός τίτλος “Playfulness”. Σε αυτό το εντατικό πλαίσιο δημιουργίας, οι συμμετέχοντες καλούνται όχι μόνο να μαθητεύσουν αλλά και να δημιουργήσουν έργα για τις τελικές συναυλίες του προγράμματος με την βοήθεια και τη συνεργασία καταξιωμένων δασκάλων.

Η Ακαδημία περιλαμβάνει εντατικά ημερήσια εργαστήρια σύνθεσης, ηχητικής διάδρασης και διάχυσης, μουσικού προγραμματισμού σε περιβάλλον Max, ένα κεντρικό project στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, ενώ το Φεστιβάλ καθημερινές συναυλίες και προ-συναυλιακές παρουσιάσεις. Τόποι των δράσεων στην Κέρκυρα θα είναι η κεντρική αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας, ο χώρος τεχνών Πολύτεχνο και ανοιχτοί χώροι.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε συνθέτες οργανικής, ηλεκτροακουστικής και μεικτής μουσικής, σε εκπαιδευτικούς, σε φοιτητές Τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Ωδείων, αλλά και σε κάθε μουσικό, εικαστικό, χορευτή ή άλλον καλλιτέχνη που χειρίζεται δημιουργικά τα νέα μέσα μουσικής τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης της Θερινής Ακαδημίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΗΕ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
CVML course on ‘Programming short course and workshop on Deep Learning and Computer Vision’, 30th August - 1st September 2023:
Δημοσίευση: 28-06-2023 18:15 | Προβολές: 1212
Σημαντική Ημερομηνία: 01-09-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας