Δυο υποτροφίες Fulbright για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 08-07-2024 13:11 | Προβολές: 1984
image

Στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα και Επίτιμου Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Fulbright, Γιώργου Τσούνη, πραγματοποιήθηκε η Τιμητική Εκδήλωση Απονομής Υποτροφιών Fulbright και Αναγνώρισης Δωρητών, την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Φέτος το Ίδρυμα απένειμε συνολικά 73 υποτροφίες Fulbright για σπουδές και έρευνα στις ΗΠΑ. Δύο ερευνητές του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι ανάμεσά τους.

  • Ο Γεώργιος Γαργάλας, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, έλαβε υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας στο Ντέντον, για έρευνα στην Διαδραστική Ηλεκτροακουστική Σύνθεση Μουσικής.
  • Η Δανάη Καλπάκη, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Μουσική Εκτέλεση/Τραγούδι, έλαβε υποτροφία για δεύτερο μεταπτυχιακό στο Fredonia State University of New York, στη Φρεντόνια στον ίδιο τομέα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ιδρύματος Fulbright, Άρτεμις Ζενέτου, η οποία τόνισε τη σημασία του προγράμματος υποτροφιών για την ανάδειξη της Ελλάδας σε «εκπαιδευτικό προορισμό», καθώς και για την «οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και για τις δύο χώρες».

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, πρώην υπότροφος του Fulbright, συνεχάρη τους υποτρόφους, επισημαίνοντας ότι είναι «οι ανεπίσημοι πρεσβευτές του ήθους κάθε χώρας» και υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος υποτροφιών, το οποίο, όπως είπε, «χτίζει γέφυρες» μεταξύ των ΗΠΑ και των χωρών που συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Ο πρέσβης, κ. Τσούνης, συνεχάρη επίσης τους υποτρόφους σημειώνοντας ότι «η εκπαίδευση είναι αυτό που βοηθά τον καθένα να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του» και ότι «μας βοηθά να κατανοήσουμε τις διαφορετικές απόψεις, τις διαφορετικές οπτικές γωνίες διαφορετικών πολιτισμών».

Το Ίδρυμα Fulbright προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες, λειτουργεί ως το επίσημο κέντρο πληροφόρησης για τις σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρέχει πληροφορίες για προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή του το 1948, το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα έχει απονείμει περισσότερες από 6.000 υποτροφίες, δημιουργώντας ένα δραστήριο, δυναμικό, πολυσχιδές και αρραγές δίκτυο υποτρόφων.

Συγχαρητήρια στην Δανάη και τον Γιώργο!


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας