Με 3 βραβεία επέστρεψε από τη Σερβία το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 09-07-2024 11:35 | Ενημέρωση: 10-07-2024 16:31 | Προβολές: 2394
image

Με τρεις διακρίσεις στις αποσκευές του επέστρεψε στην Ελλάδα από την πρώτη του συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό το Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του Επίκουρου Καθηγητή Δρ. Δημήτρη Κτιστάκη. 

Το Φωνητικό Σύνολο, συμμετέχοντας στο 29ο Διεθνές Διαγωνιστικό Χορωδιακό Φεστιβάλ "Sparkling Voices", που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 4-7 Ιουλίου στην πόλη Νις της Σερβίας, απέσπασε τις ακόλουθες τρεις σημαντικές διακρίσεις: 1) βραβείο καλύτερης απόδοσης κοσμικής μουσικής, 2) βραβείο καλύτερης απόδοσης μουσικής folklore και 3) βραβείο καλύτερου σολίστα, το οποίο απονεμήθηκε στην  Ευαγγελία Λυρίτη.

Το Φωνητικό Σύνολο συμμετείχε επίσης στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νις και την Χορωδία του Τμήματος Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νις, όπου ακούστηκαν γνωστά αποσπάσματα από όπερες, αλλά και στην τελετή λήξης, στην οποία διηύθυναν και δύο φοιτητές της κατεύθυνσης Διεύθυνσης Χορωδίας του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Χριστίνα Τέλι και ο Αλκίνοος Παπαγιανέλλης, με ελληνικό και σερβικό χορωδιακό ρεπερτόριο.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω μετακίνηση του Φωνητικού Συνόλου του ΤΜΣ, το οποίο απαρτίζεται από 43 φοιτητές και φοιτήτριες, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της βραχυχρόνιας κινητικότητας για σπουδές (short-term mobility) του προγράμματος ERASMUS +, διάρκειας 5 ημερών στο αντικείμενο της "Διεύθυνσης Χορωδίας", ενώ  η δι-ιδρυματική συμφωνία μεταξύ Ιονίου Πανεπιστημίου και Πανεπιστημίου της Νις (UNIVERZITET U NISU) καλύπτει το επιστημονικό πεδίο των Τεχνών και ειδικότερα της Μουσικής και των Παραστατικών Τεχνών και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προγράμματα όπερας, ελληνικής και σερβικής χορωδιακής μουσικής.

Σε ανάρτησή του, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθ. Ανδρέας Φλώρος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Επ. Καθηγητή Δρ. Δημητρή Κτιστάκη για την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του Φωνητικού Συνόλου το οποίο διευθύνει, αλλά και στους 43 συμμετέχοντες σε αυτό φοιτητές και φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου που έκαναν για άλλη μια φορά περήφανη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Τέτοιες επιτυχίες και διακρίσεις αποτυπώνουν την εξαιρετικά ποιοτική δουλειά που πραγματοποιείται σε επίπεδο εκπαίδευσης στο Ίδρυμά μας, αποτελούν παράδειγμα για όλους και επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής επένδυσης στην ποιότητα που έχει χαράξει και υλοποιεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ. Πρύτανης.

#ErasmusPlusIKY, #ErasmusPlusGreece, #ErasmusPlus #ΣυνεχίζουμεErasmus 

#ionianuniversity  #greekuniversity #musicdepartment #awards


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Δημοσίευση: 18-06-2024 09:49 | Προβολές: 358
Σημαντική Ημερομηνία: 21-06-2024
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας