Συναυλία συνθετών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 29-05-2026 08:32 | Προβολές: 227
Έναρξη: 29-05-2026 |Λήξη: 31-05-2026
[Σε Εξέλιξη]
gr  pdf.png  Αφίσα Εκδήλωσης
Mέγεθος: 117.27 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης
Mέγεθος: 61.33 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, διοργανώνουν συναυλία με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του György Kurtág, το Σάββατο 30 Μαΐου 2026 και ώρα 19:00, στην Ιόνιο Ακαδημία.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με έναν ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και θα συνεχίσει με μεταγραφές έργων του Johann Sebastian Bach από τον György Kurtág. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το “The mystic chord” από το έργο “MAKROKOSMOS Volume II Twelve Fantasy-Pieces after the Zodiac for Amplified Piano” του George Cramb.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας θα αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις φοιτητών του Τμήματος Μουσικών σπουδών, ξεκινώντας από το ακροαματικό έργο “Kieschh” του Αλέξη Τσουλογιάννη και συνεχίζοντας με το tape ηλεκτροακουστικό έργο “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ: ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ …;” του Θανάση Μαρκίδη. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το live ηλεκτροακουστικό έργο “木漏れ日”(Komorebi) του Γιάννη Ζέρβα. Τέλος, θα παρουσιαστεί η ενόργανη σύνθεση “Η άμπελος” του Αλέξανδρου Σηφάκη.

Η συναυλία αυτή, εξερευνά πειραματικούς μουσικούς δρόμους και έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία να προβληθούν νέοι συνθέτες του τμήματος.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Kurtág, παρελθόν και μέλλον παρουσιάζονται μαζί, σε μια διαχρονική μουσική βραδιά, που ξεπερνά τα όρια του χρόνου και αναδεικνύει την ενωτική δύναμη της μουσικής μέσα στους αιώνες.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Συναυλία στο πλαίσιο του μαθήματος της Μονωδίας
Δημοσίευση: 07-05-2026 12:42 | Προβολές: 276
Έναρξη: 07-05-2026 |Λήξη: 15-05-2026
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας