ΤΜΣ: Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής - Βράβευση τριών μελών του Τμήματος

ShareThis
Δημοσίευση: 11-11-2013 11:39 | Προβολές: 1786
image

Το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 έλαβε χώρα στην Αθήνα στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού δοκιμίου, τον οποίο διοργάνωσε ο πάντοτε δραστήριος σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων» στη μνήμη του Διονυσίου Σολωμού. Ο διαγωνισμός αφορούσε τη συγγραφή από νέους ερευνητές δοκιμίων με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό των Επτανήσων. Δόθηκαν συνολικά 11 βραβεία ή έπαινοι.


Η παρουσία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στον διαγωνισμό ήταν έντονη, αφού τρία μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητάς του έτυχαν βραβείου και διακρίσεων. Πιο συγκεκριμένα, η τελειόφοιτη του Τμήματος (κατεύθυνση Μουσικών Επιστημών) Σπυριδούλα Αλαμάνου απέσπασε έπαινο για την εργασία της σχετικά με τη γυναίκα και τη μουσική στα Επτάνησα του 19ου αιώνα. Με έπαινο τιμήθηκε και ο απόφοιτος του Τμήματος Γεράσιμος Μαρτίνης για τη μελέτη του σχετικά με τη μουσική στην Κέρκυρα την περίοδο του μεταξικού καθεστώτος. Τέλος, ο λέκτορας του Τμήματος (και παλαιός απόφοιτός του) Κώστας Καρδάμης τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού για μελέτημά του σχετικό με την πρώιμη διάδοση των έργων του Βέρντι στα Επτάνησα. Η μουσική γενικά είχε ιδιαίτερη θέση στον διαγωνισμό, μιας και ακόμη δύο από τις βραβευμένες εργασίες ασχολούνταν με μουσικό θέμα.


Ως Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής έχουμε επιπλέον λόγους να χαιρόμαστε για τη διάκριση αυτή του Τμήματός μας, αφού οι επιστημονικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητές του Εργαστηρίου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον επτανησιακό χώρο και έχουν οδηγήσει στην αναθεώρηση πολλών ζητημάτων που τον αφορούν, ενώ οι εκπαιδευτικές δράσεις του συμβάλλουν σημαντικά στην καταρτιση νέων ερευνητών στον τομέα των Μουσικών Επιστημών. Συγχαίρουμε, λοιπόν, και εμείς με τη σειρά μας τα διακριθέντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητάς μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχιση της σταδιοδρομίας τους.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας