Αφιερωματικός τόμος εις μνήμην Ο. Ψυχοπαίδη-Φράγκου

ShareThis
Δημοσίευση: 28-09-2018 11:17 | Προβολές: 976

Μάρκος Τσέτσος, Γιώργος Φιτσιώρης και Ιωάννης Φούλιας (επιμ.), Αφιερωματικός τόμος εις μνήμην Ολυμπίας Ψυχοπαίδη-Φράγκου (1944-2017), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Αθήνα 2018.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τιμώντας την μνήμη της ομότιμης καθηγήτριας (αλλά και εκ των ιδρυτικών του μελών) Ολυμπίας Ψυχοπαίδη-Φράγκου, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Αύγουστο, εξέδωσε έναν αφιερωματικό τόμο με 14 συμβολές συναδέλφων και μαθητών της, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των ερευνητικών και διδακτικών ενδιαφερόντων της εκλιπούσης: αισθητική της μουσικής, ιστορία της νεοελληνικής μουσικής, θεωρία και ανάλυση της μουσικής, κοινωνιολογία της μουσικής.

Γράφουν οι: Απ. Κώστιος, Κ. Ρωμανού, Χαρ. Χ. Σπυρίδης, Γρ. Θ. Στάθης, Μ. Τσέτσος, Γ. Φιτσιώρης, Π. Μπαμίχας, Ι. Φούλιας, Ν. Τσούχλος, Μ. Ντούρου, Ουρ. Βρυζάκη, Η. Γιαννόπουλος, Δημ. Φιστουρής, Ν. Χατζηχρήστου.

Ο τόμος είναι διαθέσιμος δωρεάν, σε ψηφιακή μορφή, στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. (http://www.music.uoa.gr/ereyna/praktika-synedriwn.html), καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας (http://musicology.mus.auth.gr > Δημοσιεύσεις).


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας