Ανακοίνωση για την εκδημία της Καίτης Ρωμανού

ShareThis
Δημοσίευση: 22-05-2020 22:17 | Προβολές: 1293
image

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα την εκδημία της Καίτης Ρωμανού (1939-2020), έπειτα από σύντομη ασθένεια.

Η Καίτη Ρωμανού ήταν ερευνήτρια της ελληνικής μουσικής στις μετά την αρχαιότητα περιόδους. Κείμενά της στο πεδίο αυτό έχουν ευρύτατα δημοσιευτεί και αποτελούν πολύτιμη συνεισφορά στον τομέα της ιστορίας της ελληνικής μουσικής. Έχει συγγράψει το βιβλίο Έντεχνη ελληνική μουσική στους νεότερους χρόνους (Αθήνα 2006)· έχει επιμεληθεί το συλλογικό έργο Serbian and Greek Art Music, A Patch to Western Music History (Bristol & Chicago 2009)· έχει μεταφράσει στα αγγλικά το έργο του Χρυσάνθου εκ Μαδύτου, Θεωρητικόν Μέγα της Μουσικής (Great Theory of Music, Νέα Υόρκη 2010). Επίσης, έκανε εκτεταμένη έρευνα στην ιστορία της μουσικής της Κύπρου. 

Παράλληλα, δίδαξε επί σειρά ετών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και σε πολλά ωδεία στην ελληνική επικράτεια.

Υπήρξε μέλος της γραμματείας σύνταξης και της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού Μουσικολογία, μουσικοκριτικός στον ημερήσιο τύπο, επιστημονική υπεύθυνη του ελληνικού τμήματος του διεθνούς προγράμματος RIPM (Διεθνές Ρεπερτόριο Μουσικού Τύπου), συντονίστρια ή μέλος διεθνών ερευνητικών ομάδων για τη μουσική των Βαλκανίων, της ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας.

Οι διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Δράση καθαρισμού στο νησί του Βίδου [14/04/2024]
Δημοσίευση: 09-04-2024 11:51 | Προβολές: 1743
Σημαντική Ημερομηνία: 14-04-2024
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας