Υποβολή αιτήσεων στέγασης και σίτισης νεοεισαχθέντων φοιτητών ακαδ. ετ. 2020 – 2021 (των τμημάτων που εδρεύουν στην Κέρκυρα)

ShareThis
Δημοσίευση: 29-09-2020 13:32 | Προβολές: 12821

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ MONO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ
ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 – 2021

 

 

Σύμφωνα με την από 22/09/2020 ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας η προθεσμία ηλεκτρονικών εγγραφών των νεοεισαχθέντων φοιτητών έχει ως ακολούθως :

Ηλεκτρονική Εγγραφή από 22 έως και 29 Σεπτεμβρίου 2020, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας:

https://eregister.it.minedu.gov.gr

Μετά την ηλεκτρονική τους εγγραφή, οι νεοεισαχθέντες φοιτητές πρέπει να αποστείλουν στη γραμματεία του Τμήματος που έχουν εισαχθεί τα δικαιολογητικά που ζητούνται για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους (τα δικαιολογητικά αυτά εμφανίζονται σε σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του κάθε Τμήματος). Για τη αυτόματη μετάβασή σας πατήστε το αντίστοιχο link:

 

1. Για το Τμήμα Ιστορίας: https://history.ionio.gr/

2. Για το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας: http://dflti.ionio.gr/

3. Για το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειoλογίας: http://tab.ionio.gr/

4. Για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: https://music.ionio.gr/

5. Για το Τμήμα Πληροφορικής: http://di.ionio.gr/new-students-2018-2019-instructions/

6. Για το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας: https://avarts.ionio.gr/

7. Για το Τμήμα Τουρισμού: http://tourism.ionio.gr/

 

Μετά την παραλαβή των παραπάνω δικαιολογητικών οι γραμματείες θα αποστείλουν στο email των φοιτητών τους κωδικούς πρόσβασης με τους οποίους οι φοιτητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, οι νεοεισαχθέντες φοιτητές που επιθυμούν, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν σίτιση ή στέγαση, μέσω της παρακάτω εφαρμογής:

http://sites.ionio.gr/e-care/demo/students

 

Αφού ο φοιτητής υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση του, θα πρέπει να τυπώσει και να αποστείλει στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας τα παρακάτω:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ

 

  • ΑΙΤΗΣΗ (στην ιστοσελίδα της φοιτητικής μέριμνας http://sites.ionio.gr/e-care/application/) (πρέπει να τυπωθεί και να συμπληρωθεί από τον φοιτητή)
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (http://sites.ionio.gr/e-care/application/) (πρέπει να τυπωθεί και να συμπληρωθεί από τον φοιτητή)
  • ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ (Φορολογικό έτος 2019)
  • ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (Φορολογικό έτος 2019)
  • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (τελευταίου εξαμήνου)
  • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΦΟΙΤΗΤΗ/ΓΟΝΕΑ/ΣΥΖΥΓΟ (Εφόσον υπάρχει και το οποίο αφορά σε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω)
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν. 1599/86 (στην ιστοσελίδα της φοιτητικής μέριμνας http://sites.ionio.gr/e-care/application/) (πρέπει να τυπωθεί και να συμπληρωθεί από τον φοιτητή)
  • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΔΕΛΦΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ (στην περίπτωση που σπουδάζουν πέραν του ενός τέκνου στην οικογένεια) το  οποίο να έχει εκδοθεί εντός του ακαδ. έτους 2020-21. Ειδικά για τους νεοεισαχθέντες αδερφούς φοιτητές θα γίνεται δεκτή τυπωμένη η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής τους.
  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΞΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (μόνο για ομογενείς εξωτερικού)
  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ Υ.Π.ΠΑΙ.Θ. (μόνο για αλλοδαπούς-αλλογενείς)
  • ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΟΝΕΑ (εάν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης)
  • ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ή ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ
  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (από το υποκατάστημα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού -ΟΑΕΔ- στα μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο ίδιος, ο γονέας του ή ο/η σύζυγός του, είναι επιδοτούμενος άνεργος).
  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
  • ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΡΑΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΝΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Η αποστολή των παραπάνω δικαιολογητικών πρέπει να γίνει με courier στην διεύθυνση Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας, 2η Πάροδος Ελευθερίου Βενιζέλου, 49100 Κέρκυρα, τηλ. 2661082119 & 2661022575

Παρακαλούνται οι φοιτητές να συμπληρώσουν όλα τα πεδία των αιτήσεων με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η ακρίβεια και η ορθότητα των στοιχείων θα ελεγχθεί αυστηρά.

Διευκρίνιση για τη σίτιση

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει συνάψει το Παν/μιο : Ο ανάδοχος της σίτισης υποχρεούται να παρέχει σίτιση ( πρωινό. γεύμα και βραδινό )και στους μη δικαιούχους δωρεάν σίτισης φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες) με την καταβολή από αυτούς του ποσού της τιμής του ημερησίου σιτηρεσίου πλέον ΦΠΑ (2,54€), με την προϋπόθεση ότι έχουν προπληρώσει εβδομαδιαία κάρτα σίτισης. Σε άλλη περίπτωση θα τους παρέχει είτε το μεσημεριανό είτε το βραδινό γεύμα στο ποσό των 2,00€ ανά γεύμα ή δείπνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επισημαίνουμε στους φοιτητές ότι για να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους για σίτιση και στέγαση πρέπει πρώτα να γίνει η ηλεκτρονική υποβολή και μετά η κατάθεση των δικαιολογητικών στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας.

Αιτήσεις που θα αποσταλούν μόνον έντυπα θα απορριφθούν.

Στην ιστοσελίδα: http://sites.ionio.gr/e-care οι φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον κανονισμό στέγασης του Πανεπιστημίου, καθώς και για την αριθ. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης σίτισης.

 

Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων:

 

Έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών:

Έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

                                                               

 

 

 

                       

Από το Τμήμα της Φοιτητικής Μέριμνας

του Ιονίου Πανεπιστημίου

 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας