Ανανέωση Θεματικών Πυλών στη Μουσικοθεραπεία και στην Ακουστική Οικολογία

ShareThis
Δημοσίευση: 29-01-2021 10:25 | Προβολές: 3198
image

Με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Ιωάννας Ετμεκτσόγλου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, η Βιβλιοθήκη ανανέωσε τις Θεματικές Πύλες στον τομέα της Μουσικοθεραπείας, προσθέτοντας και το αντικείμενο της Μουσικής Ψυχολογίας. Επίσης, προστέθηκε μια καινούργια κατηγορία, αυτή της Ακουστικής Οικολογίας

Από τις πηγές για την Ακουστική Οικολογία ξεχωρίσαμε το Discovery of Sound in the Sea και τον ήχο της Mantis Shrimp. Αλλά για όσους θέλουν να ακούσουν κάτι ξεχωριστό, προτείνουμε να επισκεφτούν τον οδηγό πουλιών που έχει συντάξει το Εργαστήριο Ορνιθολογίας του Cornell University, το οποίο περιλαμβάνει ακουστικό αρχείο για το κάθε είδος πουλιού.

Θυμίζουμε ότι οι θεματικές πύλες είναι ένα σύνολο ηλεκτρονικών πληροφοριακών πηγών, κυρίως ελεύθερης πρόσβασης, που έχουν επιλεγεί, αξιολογηθεί και ταξινομηθεί κατά θέμα από τη Βιβλιοθήκη, με σκοπό την εύκολη πρόσβαση των χρηστών σε αξιόπιστες και συμβατές με τα γνωστικά αντικείμενα του Ι.Π. πηγές. Σε κάθε πηγή, εκτός από τον τίτλο της, περιλαμβάνεται και μια σύντομη περιγραφή είτε στα ελληνικά είτε στη γλώσσα της πηγής.

-Η εικόνα είναι από την ιστοσελίδα του Οδηγού πουλιών.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας