Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής, Σχολικής & Νεανικής Χορωδίας

ShareThis
Δημοσίευση: 02-03-2022 12:27 | Προβολές: 5326
Έναρξη: 02-03-2022 |Λήξη: 07-07-2022
[Έληξε]
image

Θερινή Μουσική Ακαδημία 2022 

«12η Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής, Σχολικής & Νεανικής Χορωδίας»

Με μεγάλη μας τιμή  ανακοινώνουμε  την πραγματοποίηση της

12ης Ακαδημίας Διεύθυνσης  Παιδικής, Σχολικής & Νεανικής Χορωδίας,

μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής σιωπής της χορωδιακής πράξης, η οποία θα  διεξαχθεί δια ζώσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιόνιος Ακαδημία) στις 30 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2022.

 

Η φετινή διοργάνωση έχει προσκεκλημένο τον διεθνή μαέστρο και καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας Jazeps Vitols της Ρίγας, Romans Vanags (Λετονία), ο οποίος θα διδάξει χορωδιακή παιδαγωγική, μεθοδολογία πρόβας, φωνητική αγωγή για χορωδούς, τεχνική διεύθυνσης χορωδίας, χορωδιακό ρεπερτόριο για όμοιες & μικτές φωνές και θα επικεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες της αγορίστικης φωνής, ως διευθυντής μιας από τις επιφανέστερες χορωδίες αγοριών της Λετονίας την JMMS Boys Choir. Είναι η πρώτη φορά που καλείται διεθνής καθηγητής με ειδίκευση στις χορωδίες αγοριών και την αγορίστικη φωνή, και θα αναπτύξει ένα θέμα που ενδιαφέρει το σύνολο των Ελλήνων διευθυντών χορωδιών. Η διδασκαλία της Ακαδημίας θα συνοδεύεται από εργαστηριακή παιδική χορωδία και εργαστηριακή χορωδία αγοριών.

Η Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας απευθύνεται σε διευθυντές χορωδιών, καθηγητές μουσικής, καθηγητές ωδείων, φοιτητές τμημάτων μουσικών σπουδών, σπουδαστές ωδείων και έμπειρους χορωδούς ή τραγουδιστές.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης της Ακαδημίας από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στη φετινή διοργάνωση προσφέρεται η δυνατότητα συναυλίας χορωδιών των συμμετεχόντων μαέστρων στις βραδινές συναυλίες φιλίας που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ακαδημίας.

 

 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας