Νέο μάθημα της Βιβλιοθήκης για την Ανοικτή Επιστήμη Ionio Open eClass.

ShareThis
Δημοσίευση: 16-09-2022 11:41 | Προβολές: 3905
image

Ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο της Βιβλιοθήκης για την Ανοικτή Επιστήμη δημοσιεύτηκε στο Ionio Open eClass.

Το σεμινάριο ακολουθεί τη δομή μαθήματος με γραμμή μάθησης και απευθύνεται σε ερευνητές/νήτριες, ακαδημαϊκούς, συγγραφείς, καθώς και όποιον/αν ενδιαφέρεται να μάθει και να λύσει βασικές απορίες για τι είναι η Ανοικτή Επιστήμη.

Το μάθημα περιγράφει κάποιες από τις βασικές έννοιες της Ανοικτής Επιστήμης δίνοντας έμφαση σε αυτές της Ανοικτής Πρόσβασης, των Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων, των Ανοικτών Ερευνητικών Δεδομένων και των Αδειών Κοινής Χρήσης. Για τον σχεδιασμό του μαθήματος αξιοποιήθηκαν υπάρχοντες πόροι από διάφορες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ανοικτή Επιστήμη, ενώ στα επόμενα βήματα σχεδιάζεται η δημοσίευση νέων εκδόσεων του με νέες ενότητες.

Από την περιγραφή του μαθήματος

"Καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο της Ανοικτής Επιστήμης.

Πώς θα σας φαίνονταν αν όλη η επιστημονική γνώση και τα επιστημονικά δεδομένα ήταν εύκολα προσβάσιμα και ανοικτά σε όλους; Θα προτιμούσατε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να επεξεργαστείτε ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς πόρους αντί να δημιουργείτε νέους από την αρχή; Πώς θα σας φαίνονταν αν είχατε εσείς τον πραγματικό έλεγχο για τη διάθεση των δημοσιεύσεών σας;"

Το υλικό για το μάθημα αυτό έχει παραχθεί από τους Άγγελο Μητρέλη (MSc), Λεωνίδα Παπαχριστόπουλο (PhD) και Γιάννη Τσάκωνα (PhD) και υποστηρίζεται τοπικά για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από τη βιβλιοθηκονόμο Θάλεια Γκόντα (MSc).


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Συναυλία Μελοποιημένης Ποίησης
Δημοσίευση: 28-03-2024 14:21 | Προβολές: 126
Έναρξη: 28-03-2024 |Λήξη: 04-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας