Διεθνής Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2022

ShareThis
Δημοσίευση: 25-10-2022 12:11 | Προβολές: 6980
image

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει για την Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2022.

Η Διεθνής Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2022 πραγματοποιείται, πως κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη. Έτσι και φέτος λαμβάνει χώρα μεταξύ 24 και 30 Οκτώβρη και έχει θέμα Open for Climate Justice.

Η Διεθνής Εβδομάδα καθιερώθηκε το 2008 από το SPARC (Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition) και συμμετέχουν σε αυτήν φορείς και ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Το θέμα της για αυτή τη χρονιά αναφέρεται στη δικαιοσύνη για την κλιματική αλλαγή και βρίσκεται σε πλήρη συστοιχία με το φετινό θέμα του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών "Πράσινες & Βιώσιμες Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες στη μετα-COVID Εποχή" που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η συζήτηση που άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες για την περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ συνεχίζεται και την τρέχουσα εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής, η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στη Παρουσίαση των προγραμμάτων Ανοικτής Πρόσβασης του ΣΕΑΒ που διοργανώνει η Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ την Τρίτη 25/10/2022 και ώρα 12.00 μ.μ.. Επίσης, έχει δημοσιεύσει ένα πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο για τις βασικές αρχές της Ανοικτής Επιστήμης στο Ionio Open eClass. Τέλος, έχει δημοσιεύσει ενημερωτικό υλικό με τίτλο "Ανοικτή Πρόσβαση: όλα όσα θέλω να ξέρω".

 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας