Ανακοίνωση της κ.Ζ.Διονυσίου για σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του μαθήματος "Μουσική Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη"

ShareThis
Δημοσίευση: 07-12-2023 09:44 | Προβολές: 215
Έναρξη: 07-12-2023 |Λήξη: 09-12-2023
[Έληξε]
image

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του μαθήματος Μουσική Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη, 3:00-5:00 στο Αμφιθέατρο Ι (Ιωάννου Θεοτόκη 72) θα φιλοξενήσουμε ως προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Δημήτρη Σαρρή, ο οποίος θα παρουσιάσει βιωματικό σεμινάριο με τίτλο: 

Η «εκπαίδευση που εστιάζει στον ήχο» στο σύγχρονο σχολείο
Εμψυχωτής: Δημήτριος Σαρρής 
Εκπαιδευτικός ΠΕ79 (Μουσικής), ΠΕ80 (Οικονομίας), MA, PhD, Συγγραφέας


• Η βιωματική παρουσίαση στοχεύει να εισάγει έμπρακτα με ψηφιακές και αναλογικές εφαρμογές την «εκπαίδευση που εστιάζει στον ήχο», σε κάθε ενδιαφερόμενο. 
• Πρόκειται για μία εκπαίδευση που στοχεύει να δώσει άμεσες λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα που όλο και περισσότερο εμφανίζονται στο σύγχρονο σχολείο και επηρεάζουν την σχολική ζωή και την μάθηση. Το Μάθημα της Μουσικής και ο Εκπαιδευτικός Μουσικής έχουν κύριο ρόλο σε αυτό. 
• Τι δείχνει η ερευνητική εμπειρία για τις δυνατότητες του Μαθήματος Μουσικής σήμερα; Πώς μπορεί να δυναμώσει το έργο του ο εκπαιδευτικός και πώς να ωφεληθεί ο μαθητής; Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα για την καλύτερη κατανόηση του θέματος.

Ο κ. Δημήτρης Σαρρής είναι εκπαιδευτικός μουσικής ΠΕ79 (Μουσικής) και ΠΕ80 (Οικονομίας) που υπηρετεί στον Νομό Μεσσηνίας. Διαθέτει διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, και είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και επισκέπτης καθηγητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική Παιδαγωγική» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που διδάσκει το μάθημα «Ήχος, περιβάλλον, εκπαίδευση». Έχει διδάξει ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός και ως Π.Δ. 407 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει μεγάλη διδακτική και ερευνητική πείρα σε θέματα πολιτισμικής σπουδής του ήχου, ηχητικού περιβάλλοντος και ηχητικού γραμματισμού. Έχει ιδρύσει το Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Ήχου (Educational Sound Lab), το Εθνικό Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης «Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός», την Ορεινή Ακαδημία Ταϋγέτου και διατηρεί μία συχνή ενημέρωση, επιμόρφωση και επικοινωνία, σε θέματα ήχου, μουσικής και εκπαίδευσης με εκπαιδευτικούς μουσικής σε όλη την Ελλάδα μέσω των παραπάνω προγραμμάτων.

Όλοι ευπρόσδεκτοι.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας