Ανακοίνωση για το σεμινάριο για το μάθημα "Στοιχεία Μουσικής Κοινωνιολογίας"

ShareThis
Δημοσίευση: 05-11-2013 08:41 | Προβολές: 623

Το σεμινάριο για το μάθημα «Στοιχεία Μουσικής Κοινωνιολογίας» αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, 3-5, στην αίθουσα του αναγνωστηρίου. Αναλυτικότερα, ο τίτλος, η προσκεκλημένη ομιλήτρια και η σύνοψη του σεμιναρίου έχουν ως εξής:



Τίτλος: Πολιτιστική Πολιτική και Μουσική Εκπαίδευση: Συνοπτική παρουσίαση του πλαισίου και των εφαρμογών της στην ευρύτερη πολιτιστική εκπαίδευση.

Μαρία Αργυρίου

PhD, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Μed, Σπουδές στην Εκπαίδευση, ΕΑΠ

BA, Ελληνικός Πολιτισμός, ΕΑΠ

Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα επιχειρήσουμε να διερευνήσουμε τις σύγχρονες τάσεις της Πολιτιστικής Πολιτικής για τη Μουσική Εκπαίδευση όπως αυτές διαμορφώνονται από αποφάσεις Διεθνών Οργανισμών καθώς και την αποτελεσματική εφαρμογή τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Συγκεκριμέναθα εστιάσουμε και θα συζητήσουμε:

- για τις επιδράσεις των διεθνών αποφάσεων για την πολιτιστική πολιτική με έμφαση στη Μουσική Εκπαίδευση,

- για τις προγραμματικές δράσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν και υλοποιήθηκαν για τη Μουσική Εκπαίδευση στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα,

- για την απήχηση των παραπάνω στη σχολική εκπαίδευση όπως προκύπτει από τις απόψεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την εφαρμογή της πολιτιστικής πολιτικής στη Σχολική Μουσική Εκπαίδευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Θα δοθεί υλικό σε ηλεκτρονική μορφή με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των φοιτητών σε θέματα πολιτιστική πολιτικής και μουσικής εκπαίδευσης. Παρακαλούνται όσοι εκ των κ.κ φοιτητών ενδιαφέρονται να φέρουν μαζί τους USB καθώς και μπλοκ σημειώσεων καθώς θα πραγματοποιηθεί εξάσκηση σχεδιασμού πολιτιστικής πρακτικής με βασικό άξονα διαπραγμάτευσης μουσικό θέμα.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Δράση καθαρισμού στο νησί του Βίδου [14/04/2024]
Δημοσίευση: 09-04-2024 11:51 | Προβολές: 2072
Σημαντική Ημερομηνία: 14-04-2024
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας